گفت وگو با دکتر فاضل شکری درباره فعالیت های بخش ایمونولوژی دانشکده بهداشت
از نخستین روزهای اعلام شیوع عفونت کرونا در ایران در اواخر بهمن ماه سال گذشته، بیمارستان های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در خط مقدم مقابله با این ویروس و درمان بیماران مبتلا قرار گرفتند و در این راه تعداد زیادی از اساتید و کارکنان بخش های مختلف بیمارستانی جان خودشان را برای نجات مردم از دست دادند. درکنار حوزه درمان، آزمایشگاه های وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی در ارتباط با تشخیص عفونت در افراد مبتلا نیز سهم عمده ای در مبارزه با ویروس و کنترل عفونت ایفا کرده اند. پژوهش بعنوان یکی از فعالیت های اصلی و محوری دانشگاه ها و مراکز آکادمیک نیز برای مقابله با اپیدمی و پاندمی کرونا فعال شد و بعضی از اساتید و گروه های آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه ها ، از جمله دانشگاه علوم پزشکی تهران برای مهار کرونا امکانات و توان علمی خود را بسیج کردند. بخش ایمونولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله گروه های آموزشی بسیار فعال در این عرصه بوده است.
ادامه خبر...
گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS
کد خبر : 159707
ادامه خبر...
گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS
کد خبر : 159707

پادتنهای تکتیره پادتنهایی تکاختصاصی هستند که همه مشابه هم هستند چون از سلولهای ایمنی مشخص که از یک سلول کلون شدهاند ایجاد شده، برخلاف پادتنهای پلی کلونال که از سلولهای ایمنی متفاوتی ایجاد میشوند. پادتنهای تکتیره اتصال تک ظرفیتی دارند بدین معنی که همه به یک نوع اپیتوپ متصل میشوند.
آنتیبادی پلیکلونال (pAbs) آنتیبادیهایی هستند که توسط دودمانهای مختلف سلول B در داخل بدن (در حالی که آنتیبادیهای مونوکلونال از یک دودمان سلولی تولید میشوند) ترشح میشوند. آنها مجموعهای از مولکولهای ایمونوگلوبین هستند که در برابر یک آنتیژن خاص واکنش نشان میدهند و هر یک اپی توپی متفاوت را شناسایی میکنند.
ایمونوهیستوشیمی در این روش با استفاده از پادتنهای (آنتیبادیهای) منوکلونال، پادتنهای (آنتیژنهای) یاختهها شناسایی میشود. پیشرفتهای چشمگیری در سالهای اخیر در این شیوه انجام گرفتهاست و
در حال حاضر به عنوان یکی از روشهای تشخیصی مهم در شاخه پزشکی و
به ویژه دانش آسیبشناسی جای خود را باز کردهاست.
کیت تشخیص سرولوژیک Sars-Cov2 با همکاری مشترک شرکت زیست فناوران سینا و شرکت دیازیست در سال 1399 تولید و به بازار عرضه شد. این کیت می تواند IgMو IgG ضد ویروس کووید 19را در سرم افراد آلوده با ویژگی و حساسیت بسیار بالا شناسایی کند.
آنتی ژن مورد نیاز این کیت در داخل شرکت دانش بنیان زیست فناوران سینا و زیر نظر اساتید تیم تحقیقاتی این شرکت تولید شده است. نکته حائز اهمیت در مورد این کیت و کیت های مشابه سرولوژیک تشخیص عفونت کووید 19 این است که این کیت ها ویروس و یا آنتی ژن های ویروس را شناسایی نمی کنند، بلکه آنتی بادی اختصاصی ویروس را تشخیص می دهند. لذا در تفسیر نتایج این آزمون ها باید دقت کافی بعمل آید و از آنها بعنوان ابزاری در کنار یافته های بالینی و تست های آزمایشگاهی دیگر جهت تشخیص بیماری و فاز عفونت استفاده شود.
کیت رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمی (IHC) در آزمون های ایمونوهیستوشیمی و ایمونوسیتوشیمی برای ردیابی بیان یک مارکر یا آنتی ژن توسط یک سلول و یا سلول¬های مختلف بافت کاربرد دارد.
این فراورده به طور وسیع در مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه های تشخیص طبی و آزمایشگاه های پاتولوژی خصوصی، دانشگاهی و بیمارستانی به عنوان معرف ثانویه در آزمون ایمونوهیستوشیمی برای ردیابی بیان آنتی ژن های مختلف کاربرد دارد. این محصول در تمام آزمون های ایمنوهیستوشیمی که در آن از آنتی بادی اولیه با منشا موشی و یا خرگوشی استفاده می شود قابل استفاده است.